Vergoedingen

Zorgverzekeringen

Acupunctuur wordt door veel zorgverzekeraars vergoed via de aanvullende verzekering. Elke zorgverzekeraar stelt hierbij zijn eigen voorwaarden aan de vergoedingen voor acupunctuurbehandelingen. Op de site van de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur vindt u naast uitgebreide informatie over acupunctuur ook een actueel overzicht van de vergoedingen die zorgverzekeraars uitkeren voor acupunctuurbehandelingen. Uiteraard kunt u ook contact opnemen met uw zorgverzekeraar; zij kunnen u exact vertellen of, en onder welke voorwaarden acupunctuur wordt vergoed binnen uw verzekeringspolis.

Eigen risico

De acupunctuurbehandelingen gaan nièt van uw verplicht eigen risico af omdat ze onder de aanvullende verzekering vallen. Ook niet van uw vrijwillig eigen risico.

Vergoedingen door verzekeraars

Afhankelijk van welke verzekeraar of welke aanvullende verzekering u heeft, variëren de vergoedingen tussen de 40,00 + 45,00 euro per behandeling. Of in sommige gevallen zelfs tot 100% het behandelingstarief. In een minder aantal gevallen keren de verzekeraars lagere bedragen uit. 

Belasting

Onder bepaalde voorwaarden is het ook in 2019 soms mogelijk de kosten van acupunctuurbehandelingen als ziektekosten op te voeren als aftrekpost voor de belastingdienst. Wilt u weten of dit in uw situatie ook het geval is? Vraag uw accountant of boekhouder er naar.

 

 

logo donker

Locatie

Overveld 5b
3848 BT   Harderwijk

Contact

06 - 410 465 35