Over ons

Acupunctuur & Zo

Ik ben Roy Pronk. En als acupuncturist sinds 2009 aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur. De grootste beroepsverening voor acupuncturisten in Nederland.

De NVA komt op voor de belangen van  acupuncturisten en wil het profiel van de acupuncturist scherper in beeld krijgen binnen de Nederlandse gezondheidszorg. Acupunctuur dient een plaats te krijgen in de basis hiervan. Er wordt vooral gelobbyd bij politiek Den Haag. En druk onderhandeld met verzekeraars om het belang van de acupunctuur binnen de gezondheidszorg te benadrukken. Dit met steeds meer succes. Ook vanwege de steeds meer wetenschappelijk bewezen werking van de acupunctuur door voornamelijk onderzoek in het buitenland. Landen als Duitsland, Engeland, Verenigde Staten, Canada en China lopen hierin voorop. Nederlands onderzoek op dit gebied loopt helaas behoorlijk achter.

Langzamerhand wordt het pakket vergoedingen steeds uitgebreider verzekerd. Weliswaar binnen het aanvullend pakket van alternatieve geneeswijzen of zoals het bij sommige verzekeraars [Alternatieve] Beweegzorg, waar echter de acupunctuur bovenaan de  lijst staat. Steeds meer mensen kiezen ook voor deze geneeswijze. 

Acupunctuur in mijn praktijk wordt kwalitatief steeds verbetert. Dit door het volgen van nascholing, die gegeven worden door vooral internationale docenten uit onder andere China, Engeland, Frankrijk, België, Verenigde Staten, Canada maar natuurlijk ook Nederland. Maar ook door onderlinge uitwisseling tussen collega's.

Als acupuncturist specialiseer ik mij vooral op de mentaal-emotionele zijde van het ontstaan van klachten. Deze mentale en/of emotionele aspecten zijn niet op zichzelf staand maar spelen een belangrijke rol in het ontstaan van lichamelijke klachten. Een twwe- of drie-dimensionaal holistische benadering. 

De NVA waarborgt een goede acupuncturist en zorgt ervoor dat deze het preventieve en curatieve aspect bij chronische en acute klachten van mensen met zorg benadrukt.

Praktijklocatie

Acupunctuur & Zo heeft 2 praktijklocaties, in Harderwijk en Barneveld.

Kamer van Koophandel

Inschrijvingsnummer 000056130848

Openingstijden

Praktijk Harderwijk
Overveld 5b

maandag 10.00 - 21.00u
dinsdag -
woensdag 10.30 - 13.30u
donderdag -
vrijdag 10.30 - 13.30u
 

Praktijk Barneveld
Bellstraat 35

maandag -
dinsdag 10.00 - 13.00u
woensdag -
donderdag 17.00 - 21.00u
vrijdag 15.00 - 18.00u
 

Afspraken

Afspraak maken

Een afspraak voor een eerste consult of vervolgconsult kan worden gemaakt:

  • telefonisch via 06 - 410 465 35
  • per e-mail via
Afspraak afzeggen

Mocht u onverhoopt een gemaakte afspraak willen afzeggen, dan kan dit tot uiterlijk 24 uur vóór de betreffende afspraak:

  • telefonisch via 06 - 410 465 35
  • per sms of Whatsapp op nummer 06 - 410 465 35
  • per e-mail via

Voor afspraken die worden afgezegd binnen 24 uur van de betreffende afspraak, ben ik helaas genoodzaakt het consult in rekening te brengen.

 

 

logo donker

Locatie HARDERWIJK

Overveld 5b
3848 BT   Harderwijk

Locatie BARNEVELD

Bellstraat 35
3771 AH Barneveld

Contact

06 - 410 465 35