Ooracupunctuur

ooracupunctuurpuntenOoracupunctuur is een moderne ontwikkeling binnen de acupunctuur. Het principe van de ooracupunctuur is het herstellen en genezen met de oorschelp als werkterrein. Medisch spreekt men van auriculotherapie (auricula = oor).

De oorsprong is Chinees, maar Dr. Paul Nogier, een Franse arts, was de eerste die een uitgebreide studie heeft gemaakt van de verbanden tussen aandoeningen, organen en punten op het oor. De ooracupunctuur dankt zijn populariteit aan de soms spectaculaire en snelle resultaten.

De toepassing van ooracupunctuur vindt plaats binnen de behandeling lichaamsacupunctuur en hier wordt geen extra tarief voor berekend.

Op de oorschelp vindt men een projectie van het gehele lichaam. Het gemakkelijkst kan men de projectie onthouden wanneer men met het hoofd naar onder liggende foetus geprojecteerd denkt op de oorschelp. Op deze wijze kan men elk onderdeel van het lichaam als reflexzone op de oorschelp terugvinden. Op de oorschelp kunnen ongeveer 360 reflexzones worden vastgesteld. Ieder orgaan of gewricht staat in verbinding met één of meer reflexzones in de oorschelp.

Omdat in het oor niet zoveel naalden tegelijk kunnen worden gezet, wordt ooracupunctuur bij Acupunctuur & Zo altijd in combinatie met lichaamsacupunctuur toegepast. Ondertussen is in deze praktijk gebleken dat de ooracupunctuur een extra sterke stimulans geeft als het gaat om herstel van klachten.

In deze praktijk wordt ooracupunctuur vooral gebruikt als ondersteuning voor de lichaamsacupunctuur. Daarnaast - op het mentaal-emotionele vlak - zorgt ooracupunctuur ervoor dat de behandelde nog sneller tot rust [= o.a. YIN] komt. Ook in drukke, gejaagde, onprettige omstandigheden [stress] houdt men het langer vol om rust, gelatenheid en minder spanning te blijven handhaven.

 

 

logo donker

Locatie HARDERWIJK

Overveld 5b
3848 BT   Harderwijk

Locatie BARNEVELD

Bellstraat 35
3771 AH Barneveld

Contact

06 - 410 465 35