De Lever

De Lever, de levermeridiaan en betreffende energie zijn over het algemeen de meest sterke en meest verstorende factoren die zich binnen het meridiaanstelsel kunnen manifesteren. De Lever is het grootste en krachtigste orgaan binnen het menselijk lichaam. De compagnon van de Lever - binnen de Chinese Geneeskunde - is de Galblaas. Hierbij behoren de galblaasmeridiaan en de Galblaas-energie.

Lever + Galblaas vormen samen het Hout-element.

Dit betekent dat - behandelingen van bepaalde klachten binnen het Hout-element - een zeer krachtige werking hebben. Zowel op het pathologische vlak als op het genezende vlak hebben Lever + Galblaas een grote invloed op zowel, het ontstaan van lichaamsklachten en ziektes, als het genezen daarvan. Naast de sterke werking die het heeft op Houtelement-gerelateerde pathologische klachten, beinvloeden ze ook klachten van Milt, Longen, Hart, Maag en Dikke Darm.

Bij het ontstaan van deze klachten spelen vooral emotionele factoren een rol. De meest gerelateerde (mentaal-)emotionele aspecten die dit beinvloeden - indien deze uit balans raken - zijn de volgende; boosheid (wel of niet opgekropt), irritaties, ongeduld, wrokgevoelens, nijd, jaloezie, wraak, besluiteloosheid. Indien dergelijke emoties aanwezig zijn (ontstaan door bijvoorbeeld externe factoren als de sociale omgeving of traumatische gebeurtenissen) dan kunnen deze verantwoordelijk zijn voor het ontstaan van (specifieke) energieblokkades.

Gedurende de bijna 10 jaar ervaring in mijn praktijk constateer ik dat typische Houtelement-gerelateerde klachten zoals bijvoorbeeld hoofdpijn, migraine, menstruatiestoornissen, misselijkheid en meer, zeer goed verholpen worden.

 

 

logo donker

Locatie HARDERWIJK

Overveld 5b
3848 BT   Harderwijk

Locatie BARNEVELD

Bellstraat 35
3771 AH Barneveld

Contact

06 - 410 465 35