Acupunctuur & uw persoonlijke zorgkostenbesparing

Door gebruik te maken van de acupunctuur zal er sprake zijn van een natuurlijke verbetering van uw gezondheid door afname van  klachten en toename van het energiepeil. Ook is de kans groot dat u overige disciplines in de (paramedische + medische) gezondheidszorg niet direct nodig heeft. Positief effekt: Minder bijkomende kosten. In tegenovergestelde gevallen bent u soms genoodzaakt kosten voor gezondheidzorg tot 100%  te voldoen. Zonder dat er vergoeding bestaat.

Uiteraard staat het u vrij om zelf de keuzes te maken die u wilt. Dit artikel is vooral bedoeld als tip om onnodige kosten in de zorg te besparen.

  • Eigen Risico + Eigen Bijdrage

Omdat u bijvoorbeeld minder of geen pijnstillers gebruikt, is er ook geen bijdrage  - of een gedeeltelijk eigen risico vanwege zorggebruik uit de basisverzekering - te betalen. Het apotheekbezoek is een voorbeeld hiervan.

 

  • Ziekenhuis + Specialisten

Indien u het ziekenhuis bezoekt, betaalt u vaak bij voor algemeen onderzoek [zoals laboratoriumonderzoek]. Maar ook voor onderzoek en behandeling van specialisten. De zorgverzekeraar vergoedt in veel gevallen voor een (groot) deel. Verder hangt het af bij welke zorgverzekeraar u verzekerd bent en welke aanvullende verzekering u heeft. De meeste mensen komen voor bijkomende kosten te staan.

  • Paramedische dienstverleningen

Acupunctuur werkt ook zeer effectief op het spier-pees-gewrichtsstelsel. Specifieke acupunctuurpunten verminderen de pijn, ontspannen de pezen, versoepelen het bindweefsel en verbeteren de doorbloeding van betreffende lichaamsstrukturen. Paramedische hulp als bijvoorbeeld fysiotherapie, manueeltherapie, massage, chiropractie is daardoor niet meer noodzakelijk. U beweegt namelijk ook weer soepel en pijnvrij na een aantal acupunctuurbehandelingen. Hier vallen dus ook uw eigen bijdragen en eventueel het eigen risico weg. Of deze kosten verminderen. 

  • Besparing benutten + Gezondheid behouden

In een aantal gevallen bespaart u per jaar een behoorlijke som geld. Indien u vindt dat u te laag aanvullend verzekerd bent, overweegt u dan eens of u met de kosten die u bespaart uw aanvullende verzekering kan opschroeven. Daardoor kunt u vaker en langer gebruik maken van bijvoorbeeld behandelingen acupunctuur en handhaaft u uw gezondheidspeil ook voor langere tijd.

 

 

logo donker

Locatie

Overveld 5b
3848 BT   Harderwijk

Contact

06 - 410 465 35