Kinderen & Acupunctuur

Wat kan acupunctuur betekenen voor kinderen? Kinderen (en jonge mensen ook) hebben nog een jong en sterk energiesysteem dat snel en vooral efficiënt reageert op de behandeling. Dit betekent dat er snel resultaten zijn. Meestal al na één of twee behandelingen ontstaat er vermindering van klachten. Na de derde of vierde behandeling versnelt zich dit. De lichamelijke [+ eventuele mentale} toestand van het kind (of de jongvolwassene) verbetert zich snel. 4 of 5 behandelingen zijn vaak voldoende om een tevreden resultaat te verkrijgen. De meeste aanvullende verzekeringen vergoeden de betreffende kosten al in hun goedkoopste pakketje.

Er is soms (maximaal één dag) een versterkte reactie van de symptomen, die diezelfde dag ook weer snel afneemt of gewoon verdwijnt. Dit is een gebruikelijke en normale reactie van het menselijk lichaam. Er zijn geen reden om u daarover zorgen te maken. Dit effect komt echter meer voor bij volwassenen vanwege het langere bestaan van hun klachten dan bij kinderen.

Mocht uw kind erg bang zijn voor naalden (wat valt onder de angsten die ook met acupunctuur behandeld kunnen worden), dan zijn er de acupunctuurmagneetjes; Deze worden met een gekoppelde pleister op het acupunctuurpunt geplakt. Drie dagen dienen deze blijven te zitten en hebben eenzelfde effect op de betreffende acupunctuurpunten. Uw kind kan er mee spelen en mee douchen. Deze magneetpleisters blijven gehecht. 

Mocht u kind echter niet bang zijn voor naalden (het prikt hooguit enkele seconden) dan geef ik de voorkeur aan het plaatsen van de naalden. Tot slot wil ik vermelden dat een acupunctuurbehandeling nooit schadelijk kan zijn voor de gezondheid van uw kind. Ook is acupunctuur reeds voor veel klachten wetenschappelijk bewezen. U kunt hierover veel informatie vinden op het internet [google]. Dat hierover bij de Nederlandse reguliere geneeskunde en therapeuten weinig tot niets bekend is, is omdat deze onderzoeken plaatsvinden in landen als Groot-Brittanie, de Verenigde Staten, Frankrijk, Duitsland, China en nog enkele landen. 

Bij de volgende problemen (en uiteraard ook de symptomen die ik opgesomd heb in het hoofdstuk "welke klachten goed te behandelen met acupunctuur") kan acupunctuur ondersteuning bieden bij kinderen en jonge mensen:

  • Bedplassen;
  • Agressieproblematiek;
  • Ondersteuning bij adhd;
  • Depressies bij kinderen;
  • Autisme;
  • PDD-NOS;
  • ADHD
 

 

logo donker

Locatie

Overveld 5b
3848 BT   Harderwijk

Contact

06 - 410 465 35