De Lever

De Lever, de levermeridiaan en betreffende energie zijn over het algemeen de meest sterke en meest verstorende factoren die zich binnen het meridiaanstelsel kunnen manifesteren. De Lever is het grootste en krachtigste orgaan binnen het menselijk lichaam. De compagnon van de Lever - binnen de Chinese Geneeskunde - is de Galblaas. Hierbij behoren de galblaasmeridiaan en de Galblaas-energie.

Lever + Galblaas vormen samen het Hout-element.

Lees meer

Indicatielijst Acupunctuur

Klachten die goed (tot zeer goed) reageren op acupunctuur;

  • Allergieën
  • Hooikoorts (pollen, grassen, bomen)
  • Voedselintolerantie
  • Huisstofmijt
  • Huisdierenvachten

Lees meer

Acupunctuur & uw persoonlijke zorgkostenbesparing

Door gebruik te maken van de acupunctuur zal er sprake zijn van een natuurlijke verbetering van uw gezondheid door afname van  klachten en toename van het energiepeil. Ook is de kans groot dat u overige disciplines in de (paramedische + medische) gezondheidszorg niet direct nodig heeft. Positief effekt: Minder bijkomende kosten. In tegenovergestelde gevallen bent u soms genoodzaakt kosten voor gezondheidzorg tot 100%  te voldoen. Zonder dat er vergoeding bestaat.

Lees meer

Medicijngebruik verhindert herstel bij acute klachten

Medicijngebruik + Herstel

Door de dosis, de werking en de meervoud van medicatie staat diezelfde medicatie de vermindering van klachten juist in de weg. In plaats van dat het verbetering van de lichaamstoestand bevordert. Op den duur blokkeert veelvuldig medicijngebruik de vitale lichaamsfuncties en ontstaan er nog meer klachten in plaats van minder. 

Lees meer

De Milt

milt

De milt is naast de lever en hun pathologische energieën, de meest verstorende factor binnen het meridiaan- en orgaansysteem. Dit volgens inzichten, ervaringen en geschiedenis over duizenden jaren van een oude doch zeer belangrijke geneeskunde. 

Waarom de milt?

Lees meer

Emoties, Energiebanen en Organen

Zoals ik elders op de site vermeld heb, is er een relatie tussen de vitale organen, de emoties en mentale eigenschappen van de mens. Op deze pagina geef ik een opsomming van vijf bekende vitale organen en hun verbindingen. Hieruit blijkt ook wederom het driedimensionale dan wel het holistische aspect van de Chinese Geneeskunde. Acupunctuur wordt benaderd vanuit deze drie invalshoeken.

Lees meer

Lichaam, geest en acupunctuurpunten

Wat doen de acupunctuurpunten eigenlijk?

Er zijn specifieke acupunctuurpunten die meer op het geestelijk-emotionele aspect van de mens werken. Er zijn weer andere acupunctuurpunten die meer op het fysieke aspect werken. In de Chinese geneeskunde manifesteert zich het fysieke ook wel in het Yange. Sommige punten werken min of meer op beide aspecten.

Lees meer

Kinderen & Acupunctuur

Wat kan acupunctuur betekenen voor kinderen? Kinderen (en jonge mensen ook) hebben nog een jong en sterk energiesysteem dat snel en vooral efficiënt reageert op de behandeling. Dit betekent dat er snel resultaten zijn. Meestal al na één of twee behandelingen ontstaat er vermindering van klachten. Na de derde of vierde behandeling versnelt zich dit. De lichamelijke [+ eventuele mentale} toestand van het kind (of de jongvolwassene) verbetert zich snel. 4 of 5 behandelingen zijn vaak voldoende om een tevreden resultaat te verkrijgen. De meeste aanvullende verzekeringen vergoeden de betreffende kosten al in hun goedkoopste pakketje.

Lees meer

Over ons

Acupunctuur & Zo

Ik ben Roy Pronk. En als acupuncturist sinds 2009 aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur. De grootste beroepsverening voor acupuncturisten in Nederland.

De NVA komt op voor de belangen van  acupuncturisten en wil het profiel van de acupuncturist scherper in beeld krijgen binnen de Nederlandse gezondheidszorg. Acupunctuur dient een plaats te krijgen in de basis hiervan. Er wordt vooral gelobbyd bij politiek Den Haag. En druk onderhandeld met verzekeraars om het belang van de acupunctuur binnen de gezondheidszorg te benadrukken. Dit met steeds meer succes. Ook vanwege de steeds meer wetenschappelijk bewezen werking van de acupunctuur door voornamelijk onderzoek in het buitenland. Landen als Duitsland, Engeland, Verenigde Staten, Canada en China lopen hierin voorop. Nederlands onderzoek op dit gebied loopt helaas behoorlijk achter.

Langzamerhand wordt het pakket vergoedingen steeds uitgebreider verzekerd. Weliswaar binnen het aanvullend pakket van alternatieve geneeswijzen of zoals het bij sommige verzekeraars [Alternatieve] Beweegzorg, waar echter de acupunctuur bovenaan de  lijst staat. Steeds meer mensen kiezen ook voor deze geneeswijze. 

Acupunctuur in mijn praktijk wordt kwalitatief steeds verbetert. Dit door het volgen van nascholing, die gegeven worden door vooral internationale docenten uit onder andere China, Engeland, Frankrijk, België, Verenigde Staten, Canada maar natuurlijk ook Nederland. Maar ook door onderlinge uitwisseling tussen collega's.

Als acupuncturist specialiseer ik mij vooral op de mentaal-emotionele zijde van het ontstaan van klachten. Deze mentale en/of emotionele aspecten zijn niet op zichzelf staand maar spelen een belangrijke rol in het ontstaan van lichamelijke klachten. Een twwe- of drie-dimensionaal holistische benadering. 

De NVA waarborgt een goede acupuncturist en zorgt ervoor dat deze het preventieve en curatieve aspect bij chronische en acute klachten van mensen met zorg benadrukt.

Praktijklocatie

Acupunctuur & Zo heeft 2 praktijklocaties, in Harderwijk en Barneveld.

Kamer van Koophandel

Inschrijvingsnummer 000056130848

Openingstijden

Praktijk Harderwijk
Overveld 5b

maandag 10.00 - 21.00u
dinsdag -
woensdag 10.30 - 13.30u
donderdag -
vrijdag 10.30 - 13.30u
 

Praktijk Barneveld
Bellstraat 35

maandag -
dinsdag 10.00 - 13.00u
woensdag -
donderdag 17.00 - 21.00u
vrijdag 15.00 - 18.00u
 

Afspraken

Afspraak maken

Een afspraak voor een eerste consult of vervolgconsult kan worden gemaakt:

  • telefonisch via 06 - 410 465 35
  • per e-mail via
Afspraak afzeggen

Mocht u onverhoopt een gemaakte afspraak willen afzeggen, dan kan dit tot uiterlijk 24 uur vóór de betreffende afspraak:

  • telefonisch via 06 - 410 465 35
  • per sms of Whatsapp op nummer 06 - 410 465 35
  • per e-mail via

Voor afspraken die worden afgezegd binnen 24 uur van de betreffende afspraak, ben ik helaas genoodzaakt het consult in rekening te brengen.

 

 

logo donker

Locatie HARDERWIJK

Overveld 5b
3848 BT   Harderwijk

Locatie BARNEVELD

Bellstraat 35
3771 AH Barneveld

Contact

06 - 410 465 35