Moxa-therapie

moxasigaar

Moxa-therapie is een oud onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunst. Moxa, ofwel bijvoetkruid (artemisia vulgaris) heeft een verwarmende werking. Dit kruid kan op verschillende manieren toegepast worden. Het ruwe kruid kan in torentjes op de huid geplaatst worden, of een sigaar van moxa kan boven de huid of tegen een acupunctuurnaald gehouden worden, als aanvulling op een acupunctuurbehandeling. Moxa wordt gebruikt om de acupunctuurpunten te verwarmen. De warmte van de moxa dringt diep door tot in de acupunctuurpunten en zal daar de energiestroom (Qi) stimuleren.

 

Deze verbetering van de Qi zorgt voor een beter gevulde menselijke "benzinemotor". Kenmerken hiervan zijn minder tot geen vermoeidheid. De "drive" van overdag blijft erin. Men heeft duidelijk meer ZIN om te doen en te ondernemen.

 Uiteraard verdrijft deze warmte-toevoer de koude in het lichaam. Koude handen en voeten zijn dus indicaties voor deze vorm van behandeling. De moxa-behandeling wordt overigens wel gecombineerd met de naaldbehandeling.

 

 

logo donker

Locatie HARDERWIJK

Overveld 5b
3848 BT   Harderwijk

Locatie BARNEVELD

Bellstraat 35
3771 AH Barneveld

Contact

06 - 410 465 35