Acupunctuur

acupunctuurpunten m

Wat is acupunctuur?

Acupunctuur is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde, die is gebaseerd op een holistische benadering van de mens. Bij acupunctuur worden dunne, steriele wegwerpnaalden op specifieke punten op het lichaam aangebracht. Deze acupunctuurpunten bevinden zich op de energiebanen (meridianen) in het lichaam. Door de manier waarop de naalden worden ingebracht, wordt de energiestroom in deze meridianen beïnvloedt. Het gevolg is dat de acupuncturist de energiestromen in het lichaam kan reguleren, waardoor een betere doorstroming van energie naar de organen ontstaat (Qi) en de organen beter doorbloed raken (Xue). Deze organen krijgen hierdoor een verbeterde orgaanfunctie, waardoor het lichaam beter in staat is om lichamelijke problemen zelf te bestrijden.

Lees meer

Ooracupunctuur

ooracupunctuurpuntenOoracupunctuur is een moderne ontwikkeling binnen de acupunctuur. Het principe van de ooracupunctuur is het herstellen en genezen met de oorschelp als werkterrein. Medisch spreekt men van auriculotherapie (auricula = oor).

De oorsprong is Chinees, maar Dr. Paul Nogier, een Franse arts, was de eerste die een uitgebreide studie heeft gemaakt van de verbanden tussen aandoeningen, organen en punten op het oor. De ooracupunctuur dankt zijn populariteit aan de soms spectaculaire en snelle resultaten.

De toepassing van ooracupunctuur vindt plaats binnen de behandeling lichaamsacupunctuur en hier wordt geen extra tarief voor berekend.

Lees meer

Shiatsu

shitazu

Shiatsu (acupressuur) betekent letterlijk vingerdruk en is van oorsprong een traditionele Japanse massagevorm die haar wortels heeft op het Japanse platteland. Door de eeuwen heen hebben wetenschappers, artsen en psychologen theoretisch en praktisch (empirisch) onderzoek gedaan naar de effecten van deze massagevorm. Deze therapie is later - net zoals de Chinese acupunctuur - onderbouwd met de Meridiaantherapie (de leer der energiebanen), en na de Tweede Wereldoorlog verweven met Westerse geneeskunde doordat Amerikaanse medici - in het toen door de Amerikanen bezette Japan – hun interesse toonden voor deze therapievorm. Zij voegden hun Westerse theoretische kennis en hun behandelingstechnieken vanuit de chiropractie aan deze therapie toe.

Lees meer

Moxa-therapie

moxasigaar

Moxa-therapie is een oud onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunst. Moxa, ofwel bijvoetkruid (artemisia vulgaris) heeft een verwarmende werking. Dit kruid kan op verschillende manieren toegepast worden. Het ruwe kruid kan in torentjes op de huid geplaatst worden, of een sigaar van moxa kan boven de huid of tegen een acupunctuurnaald gehouden worden, als aanvulling op een acupunctuurbehandeling. Moxa wordt gebruikt om de acupunctuurpunten te verwarmen. De warmte van de moxa dringt diep door tot in de acupunctuurpunten en zal daar de energiestroom (Qi) stimuleren.

 

Lees meer

Fysiotherapie

fysiotherapieFysiotherapie (soms ook kinesitherapie genoemd) is een paramedische discipline die zich bezighoudt met de behandeling van klachten aan het steun- en bewegingsapparaat van de mens. Pati├źnten met klachten met betrekking tot het steun- en bewegingsapparaat worden, ondersteund door oefeningen en/of fysische therapie├źn geholpen om beweeglijkheid te verbeteren en pijn te verminderen. Er zijn verschillende vormen van fysiotherapie waarmee klachten worden behandeld zoals oefentherapie, massagetherapie en fysische therapie.

Lees meer

 

 

logo donker

Locatie

Julianalaan 39
3843 CA  Harderwijk

Contact

06 - 410 465 35