Indicatielijst Acupunctuur

Klachten die goed (tot zeer goed) reageren op acupunctuur;

  • Allergieën
  • Hooikoorts (pollen, grassen, bomen)
  • Voedselintolerantie
  • Huisstofmijt
  • Huisdierenvachten

Lees meer

Acupunctuur & uw persoonlijke zorgkostenbesparing

Door gebruik te maken van de acupunctuur zal er sprake zijn van een natuurlijke verbetering van uw gezondheid door afname van  klachten en toename van het energiepeil. Ook is de kans groot dat u overige disciplines in de (paramedische + medische) gezondheidszorg niet direct nodig heeft. Positief effekt: Minder bijkomende kosten. In tegenovergestelde gevallen bent u soms genoodzaakt kosten voor gezondheidzorg tot 100%  te voldoen. Zonder dat er vergoeding bestaat.

Lees meer

Medicijngebruik verhindert herstel bij acute klachten

Medicijngebruik + Herstel

Door de dosis, de werking en de meervoud van medicatie staat diezelfde medicatie de vermindering van klachten juist in de weg. In plaats van dat het verbetering van de lichaamstoestand bevordert. Op den duur blokkeert veelvuldig medicijngebruik de vitale lichaamsfuncties en ontstaan er nog meer klachten in plaats van minder. 

Lees meer

De Milt

De milt is naast de lever en hun pathologische energieën, de meest verstorende factor binnen het meridiaan- en orgaansysteem. Dit volgens inzichten, ervaringen en geschiedenis over duizenden jaren van een oude doch zeer belangrijke geneeskunde. 

           IMG_2853_kopie.JPG          Waarom de milt?

Lees meer

Emoties, Energiebanen en Organen

Zoals ik elders op de site vermeld heb, is er een relatie tussen de vitale organen, de emoties en mentale eigenschappen van de mens. Op deze pagina geef ik een opsomming van vijf bekende vitale organen en hun verbindingen. Hieruit blijkt ook wederom het driedimensionale dan wel het holistische aspect van de Chinese Geneeskunde. Acupunctuur wordt benaderd vanuit deze drie invalshoeken.

Lees meer

Lichaam, geest en acupunctuurpunten

Wat doen de acupunctuurpunten eigenlijk?

Er zijn specifieke acupunctuurpunten die meer op het geestelijk-emotionele aspect van de mens werken. Er zijn weer andere acupunctuurpunten die meer op het fysieke aspect werken. In de Chinese geneeskunde manifesteert zich het fysieke ook wel in het Yange. Sommige punten werken min of meer op beide aspecten.

Lees meer

Kinderen & Acupunctuur

Wat kan acupunctuur betekenen voor kinderen? Kinderen (en jonge mensen ook) hebben nog een jong en sterk energiesysteem dat snel en vooral efficiënt reageert op de behandeling. Dit betekent dat er snel resultaten zijn. Meestal al na één of twee behandelingen ontstaat er vermindering van klachten. Na de derde of vierde behandeling versnelt zich dit. De lichamelijke [+ eventuele mentale} toestand van het kind (of de jongvolwassene) verbetert zich snel. 4 of 5 behandelingen zijn vaak voldoende om een tevreden resultaat te verkrijgen. De meeste aanvullende verzekeringen vergoeden de betreffende kosten al in hun goedkoopste pakketje.

Lees meer

 

 

logo donker

Locatie

Julianalaan 39
3843 CA  Harderwijk

Contact

06 - 410 465 35